Družinsko gledališče Kolenc

DRUŽINSKO GLEDALIŠČE KOLENC – PEDAGOŠKO GLEDALIŠČE,  KI POUČUJE Z UMETNOSTJO, ANIMACIJO, ZABAVO IN NARAVO

Družinsko gledališče Kolenc je eno prvih slovenskih gledališč, ki je v predstave uvedlo animacije in sodelovanje publike. Od leta 1992 ustvarjamo in igramo otroške animacijske predstave in otrokom tako s pomočjo umetnosti in narave USTVARJAMO celovite izkušnje, ki jih zabavajo, hkrati pa tudi učijo. 

Lahko pa nas obiščete na Vačah, kjer Vas bomo z gledališkim stand up vodenjem popeljali po poti naravne in kulturne dediščine Vač, Slivne in GEOSS-a.

OTROŠKE ANIMACIJSKE PREDSTAVE

Vse naše predstave so prisrčne, ganljive, navdušujoče in animacijske. V njih prav vsi naši gledalci  sodelujejo in sooblikujejo dogajanje na odru.  Imamo 52 predstav za otroke in vse so tudi vsaj malo glasbeno obarvane, saj v njih pojemo, plešemo ali se naučimo kakšno gibalno spretnost (bans). 

GLEDALIŠKE PREDSTAVE ZA ODRASLE

Pripravljenih imamo tudi nekaj  vedrih predstav za odrasle (tudi za kolektive), ki nepozabno nasmejijo in razvedrijo vsako družbo. Ustvarjamo in poustvarjamo pa  tudi programe za razna praznovanja, rojstne dneve in obletnice.

KULTURNI DAN

V Družinskem gledališču Kolenc pripravljamo različne kulturne programe, ob katerih učenci s pomočjo doživljanja umetnosti in narave ter z obilico smeha in dobre volje osvajajo različne vsebine, ki so predvidene v učnem načrtu. Učitelji dobijo tudi didaktična navodila.

Posebnost naših programov in predstav je v tem, da so animacijski in interaktivni, saj med animatorji in gledalci ves čas poteka komunikacija. Učence bomo spodbujali, da bodo svoja vprašanja in misli tudi glasno izražali.

NARAVOSLOVNI DAN — OBISK MINI ŽIVALSKEGA VRTA

Naša posebnost pa je tudi naš majhen živalski vrt. Že vrsto let izvajamo naravoslovne programe z doživljanjem umetnosti in narave. Za osnovne šole so lahko programi celodnevni v obliki  naravoslovnega dne.

 Programi so prilagojeni vsem stopnjam starosti - kot prikaz posebnega pristopa poučevanja z doživljanjem umetnosti in narave -  tudi na univerzitetni stopnji.

 

USTVARJALNICE IN ZABAVE ZA ROJSTNI DAN

Zabavne ustvarjalnice za otroke so možne kot samostojna enota ali po vsaki predstavi, s katero so  navadno tematsko usklajene. V njih lahko pišemo s peresi, delamo origami, lutke, plešemo, žongliramo … lahko pa delavnice oblikujemo po Vaših željah.

Vse to, pa lahko počnemo tudi, ko nas povabite na praznovanje rojstnega dne. Lahko praznujemo s predstavo, animacijo, delavnicami, igrami ali  z živalskim vrtom.

Programi na Vačah (v naravi)

GLEDALIŠKA DOŽIVETJA VAČ, SLIVNE IN GEOSS-a - zabavna in strokovna turistična vodenja

Društvo GEOSS je za vsa strokovna, turistična, strokovna, protokolarna in zabavna vodenja pooblastilo Družinsko gledališče Kolenc.

Lepote Vač in GEOSS-a Vam tako  z vedrim, gledališkim,  animacijskim pristopom predstavimo skupina gledališčnikov, članov  Družinskega gledališča Kolenc. Zanimivosti so podane s pomočjo doživljanja umetnosti in narave (na zabaven način, z animacijo, z ljudskimi šegami in navadami, pravljičnimi bitji in s slovenskimi simboli). Vodenje na tak način je izjemno privlačno in nenavadno.

Pri nekaterih znamenitostih Vas čakajo presenečenja. Tako si lahko ogledamo: Alejo ustvarjalnosti, povečano poustvaritev situle z Vač, božji grob v cerkvi sv. Andreja na Vačah, etnološko vas Slivno z muzejem starožitnosti, fosilno morsko obalo, Dom GEOSS – Muzej  Petra Svetika, vaško perišče—Udo, Arheološko pot Vače in  GEOSS. Mimogrede izvemo nekaj o domačih vaških klepetuljah, o lanu in o skrivnostih naših starinokopov.

Programi na Vačah za vrtce in šole

Kulturni dan: 

  • VODENJE PO POTI KULTURNE in NARAVNE DEDIŠČINE OD VAČ DO SLIVNE IN GEOSS-a (kulturni ali naravoslovni dan)
  • SPREHOD PO NARAVOSLOVNI UČNI POTI NA VAČAH Z REŠEVANJEM KRIŽANKE
  • PO POTI ARHEOLOŠKE DEDIŠČINE VAČ
  • SLIVNA - SAMOZADOSTNA ETNOLOŠKA VAS Z MUZEJEM STAROŽITNOSTI NA PROSTEM (tehnični dann
  • PASTIRSKI DAN / GRAJSKI DAN / KMEČKE IGRE

Gledališka doživetja so povezana s številnimi izobraževalnimi področji, naravno in kulturno dediščino, arheologijo, domovinsko vzgojo …

Posebnost naše turistične ponudbe je vsekakor  inovativno interaktivno gledališko vodenje, ki Vas zagotovo ne bo pustilo ravnodušnih ter prilagodljivost naših programov, saj Vam lahko pripravimo izlet  točno tako, kot si zaželite!

Več o predstavah in naših programih si lahko preberete na naši spletni strani www.druzinsko-gledalisce-kolenc.si

Krajevna skupnost Vače
Vače 28, 1252 Vače

T: 01 897 60 02
E: info@ksvace.si