Društvo za razvoj Slivne

Vaščani vasi Slivna smo zelo povezani med seboj. Radi se družimo in izkoristimo vsak trenutek, da se poveselimo med seboj. Da pa bi našo dobro energijo podali tudi drugim, smo ustanovili društvo. Preko njega organiziramo razne prireditve. Najbolj znana prireditev je tradicionalen pohod po poteh okrog Slivne na velikonočni ponedeljek.

Društvo je povezal krajane tudi v tej obliki, da preko njega predstavljamo vas Slivna. Na ta način nastopamo, kot predstavnik kraja na različnih dogodkih in smo del širše okolice.

Preko društva opravljamo razna družbeno koristna dela v kraju in v bližnji okolici.

Predvsem pa je Društvo za razvoj Slivne pooseblja krajane Slivne. V Slivni dobijo obiskovalci občutek domačnosti in dobrodošlosti. Vas je že večkrat dobila nagrado na nacionalni ravni za najlepše urejeno vas, nazadnje smo prejeli diplomo za 3. mesto, v kategoriji najlepše urejeno vaško jedro, leta 2014. Vsi krajani se trudimo, da skrbimo za urejenost vasi, da smo prijazni do obiskovalcev in odprti za pogovor z obiskovalci. V vasi se veliko dogaja. Imamo največji pustolovski park v Sloveniji, domačini izdelujejo krasne keramične izdelke, mila, mazila in druge izdelke, ki vas težko pustijo ravnodušne. Predvsem pa vas bo vsakokraten obisk presenetil s kako novostjo v vasi.

Pomagamo drug drugemu, vsako praznovanje izkoristimo za druženje, skrbimo za rekreacijo, spodbujamo podmladek, da se vključuje v skupnost in to pozitivno energijo delimo tudi z ostalimi.

Slivna, 4.3.2015

Miloš Kimovec

Krajevna skupnost Vače
Vače 28, 1252 Vače

T: 01 897 60 02
E: info@ksvace.si